over Spiver

Historie

We zijn op Sicilië, in het diepe zuiden van Italië, in de naoorlogse periode. Het land kende in die jaren een ernstige economische en sociale crisis, waarvan de enige ontsnapping emigratie was. Het was Salvatore die zijn koffers nam en vertrok, zijn familie van herkomst achterlatend, op zoek naar een beter leven. Hij arriveerde voor het eerst in Duitsland, zonder de taal te kennen en zonder geld te hebben … Station Stuttgart was zijn thuis voor meerdere dagen. Na een korte periode verhuisde hij naar Zwitserland, waar hij tien lange jaren woonde. Zijn verlangen was echter altijd hetzelfde: terug te keren naar zijn geliefde land om ‘iets’ van belang te creëren, voor zichzelf en zijn gezin. Op 10 oktober 1978 kwam zijn grote droom uit.

Jaar na jaar groeide het bedrijf door steeds grotere marktsegmenten te veroveren, maar niet zonder moeite. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door de tweede generatie “Spinello”, bestaande uit zijn kinderen Giuseppe, Gabriella en Dario. Ze verdienen lof voor het feit dat ze een nieuw project, ARTHE Decorative Line, hebben kunnen creëren en dat ze er sterk in hebben geloofd. Het is een exclusieve lijn decoratieve verven, ontworpen om de wandoppervlakken van de belangrijkste gebouwen ter wereld te verfraaien. Een ambitieus en fascinerend project, geboren in maart 2004. Met de Arthe-lijn is Spiver een toonaangevend bedrijf geworden in de sector van decoratieve verven en exporteert het vandaag naar meer dan 45 landen in de wereld. De hoofdrolspelers zijn van de meest relevante projecten van Design en Architectuur, van Shanghai tot Moskou, van Dubai tot Bangkok, kan alleen een bron van grote trots zijn voor een bedrijf dat alles op de waarden van het gezin heeft gebaseerd.

Spiver vandaag de dag

Spiver is tegenwoordig gevestigd op een oppervlakte van 15.000 vierkante meter, waarvan 5.000 vierkante meter bebouwd. Onlangs werd er een belangrijk investeringsplan voltooid, waarbij een totale bedrijfsherstructurering plaatsvond, waardoor een nieuw en zeer modern logistiek punt werd gecreëerd, de productiecapaciteit werd verdubbeld, een nieuw chemisch laboratorium gewijd aan onderzoek en ontwikkeling is geboren, nieuwe producten zijn ontwikkeld, de kantoren en vergaderzalen zijn gerenoveerd, de geboorte van de prestigieuze Training Academy, het creëren van nieuwe tentoonstellingsruimtes, waaronder de exclusieve Arthe Showroom. Dit zijn belangrijke investeringen voor een ambitieuze toekomst als leider in het segment Decoratieve afwerkingen.

Spiver in de Wereld

Visie en Missie

Visie

Bij Spiver gebruiken we een voor ons heel belangrijk woord: “emotie”. Onze visie is om welzijn en emotie op te wekken, een echte levensstijl te creëren met onze decoratieve afwerkingen. We willen dat elk van onze decoratieve effecten de kijker echt emotioneert.

Missie

We richten ons op kwaliteit als een absolute waarde, te beginnen met de kwaliteit van de producten en vervolgens over naar toepassingskwaliteit, beeld en stijl. Allemaal punten die Team Spiver ondersteunt met de inzet en passie van iedereen die voor dit stimulerende en ambitieuze project werkt. Alle acties zijn van fundamenteel belang voor het bereiken van het uiteindelijke doel, dat is de claim van ons ARTHE-merk:

Ons bedrijf is gecertificeerd door Bureau Veritas volgens de normen UNI EN ISO 9001: 2008 en UNI EN ISO 14001: 2015